Het is cliché, maar helaas wel waar: een ongeluk zit in een klein hoekje. En alsof een ongeval niet genoeg schok met zich meebrengt, kunnen de bijkomende kosten na een ongeval ook nog eens hoog oplopen. De ongevallenverzekering biedt financiële steun als je vanwege een verzekerd ongeval blijvend invalide raakt of zelfs komt te overlijden.

Waarom een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering keert een bedrag uit als jij blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval. Deze verzekering keert één keer een som geld uit, niet maandelijks een bedrag zoals een AOV. Dit is gunstig omdat een ongeval en de gevolgen daarvan hoge kosten met zich mee kan brengen, die een zorgverzekering niet dekt. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen in huis, of begrafeniskosten. Bij overlijden ontvangen jouw nabestaanden de uitkering direct. Bij blijvende invaliditeit ontvang je de uitkering nadat jouw mate van invaliditeit niet meer verandert.

Wat dekt een ongevallenverzekering?

Met deze verzekering ben je 24 uur per dag gedekt voor verzekerde ongevallen, wereldwijd. Met een ongeval wordt ‘een plotseling geweld van buitenaf’ bedoeld. Het is dus een breed begrip, waarbij je kunt denken aan verkeersongelukken, maar ook bijvoorbeeld aan onjuiste medische behandelingen. Belangrijk om te weten: blijvende invaliditeit of overlijden veroorzaakt door ziekte is niet verzekerd, en een ongeval moet door een arts worden vastgesteld.

Een aantal voorbeeldsituaties

  1. Je bent onderweg naar huis en komt in een auto-ongeluk terecht. Het was een behoorlijke klap, en je raakt invalide.
  2. Jou is een ongeval overkomen, waardoor je medisch behandeld moest worden. Tijdens die behandeling is er iets fout gegaan, waardoor je komt te overlijden. Jouw nabestaanden krijgen een uitkering.
  3. Je hebt een ongeluk gehad. Om je te behandelen, knipt het medisch personeel jouw kleding kapot. Daarna moet je nog 4 weken in het ziekenhuis worden opgenomen. De kosten voor de schade aan jouw kleding worden vergoed, en je ontvangt €75 per opnamedag om de extra kosten voor jou en je familie op te vangen.