Technologie is tegenwoordig haast onmisbaar. De keerzijde is helaas dat cybercrime steeds vaker voorkomt. Met de cyber risico verzekering zorg je dat jij beschermd bent voor de gevolgen van bijvoorbeeld hacking, systeem inbraak, verloren data, gegevens diefstal en cyber aanvallen.

Waarom een cyber risico verzekering?

Als je het slachtoffer bent geworden van cybercrime, krijg je te maken met kosten die je misschien helemaal niet aan had zien komen. Al die kosten samen kunnen behoorlijk hoog zijn. Bekende kosten zijn bijvoorbeeld die voor het herstellen van verloren data, maar met de cyber risico verzekering ben je ook verzekerd voor afpersing, crisismanagement, reputatieherstel en zelfs omzetverlies.

Wat dekt een cyber risico verzekering?

Deze verzekering helpt jou als je geraakt wordt door een beveiligingsinbreuk, cyberaanval, cyberbedrog, cyberfraude of hacking. Je krijgt dan hulp van specialisten. Verder ben je gedekt voor jouw digitale aansprakelijkheid en kosten zoals het verder beperken van schade, het herstellen van verloren data en software, het herstellen van jouw reputatie, misgelopen omzet, en meer.

Een aantal voorbeeldsituaties

  1. Je bent aan het werk bij een opdrachtgever, als er ineens iets flink mis blijkt te zijn. Dit komt door een e-mail van jou, die vanaf jouw eigen computer had verstuurd. Daar zat een virus in. Jouw opdrachtgever stelt jou aansprakelijk voor de schade.
  2. Voor jouw werk doe je aan databeheer. Op een dag wordt je gehackt, waarbij de data van jouw opdrachtgevers in gevaar komt. Alsof dat nog niet stressvol genoeg is, wordt er ineens een losgeld eis van de hackers. Dankzij deze verzekering krijg je specialistische hulp die gaat onderhandelen over het losgeld, en de schade komt beperken en herstellen.
  3. Jouw opdrachtgever is het slachtoffer geweest van datadiefstal, en jij bent als aansprakelijk aangewezen. Naast alle problemen vanwege de diefstal, zijn ook klanten enorm boos en vertrouwen ze jouw opdrachtgever niet meer. Een uitgebreide PR-campagne moet worden gestart of het vertrouwen terug te winnen, op jouw kosten. Gelukkig ben je verzekerd.